Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009


1 σχόλιο:

  1. Έργω κ΄ ουκέτι μύθω /ΑΙΣΧΥΛΟΣ/
    (Με έργα κι΄ όχι με λόγια, άς προβάλλεσαι στους άλλους).
    Ο Υπδκτής της Μονάδος (Υπίλαρχος Βασίλειος Γιαννακόπουλος), οι 2 Δρίτες [χειριστής Α/Α πυροβόλων ΔΕΑ (ΠΖ)Πολυχρονάκης Στυλιανός και όλμων (ΕΜΘ) Επχίας Ιωάννης Τοπάλης, με τους 45 Εθνοφύλακες σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Δκτή της Μονάδος, λίγο πρίν την συμμετοχή στην στρατιωτική παρέλαση, που έγινε για πρώτη φορά,στις 14 Μαϊου 2009, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης.
    Ερμηνεύοντας την φωτογραφία, διαπιστώνει κανείς, ότι άπαντες διακατέχονται από αγνά αισθήματα υπερηφάνειας και ενθουσιασμού, κατοχυρωμένα από την ιδέα της υπεράσπισης της πατρώας γής.
    Τα κίνητρα, πλούσια σε ηθικές αξίες, επισημάνθηκαν για τελευταία φορά από τον Δκτή της νεοσύστατης Μονάδος: " Σε λίγο, έτσι απλά ΕΣΕΙΣ, θα αλλάξετε σελίδα στην ιστορία της Εθνοφυλακής. Κάθε Κυριακή παρελαύνατε στα πεδία των ασκήσεων, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, εργαζόμενοι αθόρυβα και ακολουθώντας δεν με εγκαταλήψατε ποτέ. Πηγαίνετε τώρα να τιμήσετε την ιδέα της Εθνοφυλακής, πηγαίνετε να προκαλέσετε συγκίνηση στους συμπατριώτες σας στους φίλους σας, στα μέλη της οικογένειάς σας και προβληματισμό σε αυτούς που σκέφτονται να προσβάλουν τον αέρα που αναπνέετε, το νερό που πίνετε, τους αγρούς που καλλιεργείτε, τα παιδιά που μεγαλώνετε".
    Δόξα τω Θεό η αρχή έγινε. Τώρα κανένας δεν μπορεί να κοροϊδεύει κανέναν, όταν υπηρετεί την Εθνοφυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή